UWAGA!!! ZBIÓRKA NA NOWY SERWER: www.hpf.laa.pl
No chyba wiecie o co w tym chodzi.Ja napisze pierwszą zagadke ten kto odgadnie napisze następną.
Włóczęga chodzi po parku i stwierdza, że nie posiada papierosów. Ponieważ jest włóczęgą, nie ma również pieniędzy. Ale od czegóż jest głowa? Nasz włóczęga zaczyna zbierać niedopałki. Bibułkę ma w kieszeni, a doświadczenie go uczy, że z siedmiu niedopałków można zrobić jednego papierosa. Po pewnym czasie uzbierał 49 niedopałków. Włóczęga ma bardzo regularne przyzwyczajenia i pali jednego papierosa dokładnie co 3 kwadranse.
Pytanie: Na ile czasu wystarczy mu uzbierany zapas?
Administrator
49 : 7 = 7 (ilość ile ma papierosów)
1 kwadrans = 15 min
3 kwadranse = 45 min
czyli 1 papieros co 45 min.
45 * 7 = 315
Odp.:7 papierosów starczy mu na 315 minut
Proste
Co to jest pomarańczowe ma 3 białe paski i jest białe (zwierzę) ?
niestety kamcio to zła odpowiedz ale już masz zagadke to podam odpowiedz
Sześć godzin. Czterdzieści dziewięć niedopałków dadzą siedem papierosów, ale te z kolei dadzą siedem nowych niedopałków, co da jednego nowego papierosa. A więc osiem papierosów starcza na 6 godzin.
Administrator
ale ja głupi no tak ale odpowiedz na moją zagadkę
Ostatnio edytowany przez kamcio_90 (2008-01-22 17:45:46)
szop
Zagadka: Co to jest rano chodzi na 4 konczynach w poludnie na dwoch a wieczorem na trzech?
człowiek (zagadka sfinksa )
zagatka: jest to zwierze. rodzaj męski. niechcesz żeby cie pocałowało, ani ty niechciałbyś pocałować JĄ . wolisz jej powiedzieć PA . teraz dodaj początek do końca, i na koniec 11 literę alfabetu.wyjdzie ci rozwiązanie.
ten kto czytał 4 część dobrze wie
Ostatnio edytowany przez ChoChang (2008-01-23 14:03:57)
łatwe pjąk
Stoisz przed dwoma bramami, z których jedna prowadzi do wyjścia natomiast druga do przepaści.
Przed bramami stoi dwóch strażników, z których jeden kłamie a drugi mówi prawdę.
Administrator
Bosek nie bo ryba
myśle że ten który prowadzi do przepajścci (bo nie chce żeby ktos przez nią przeszedł, [no chyba że jest nią ktoś podobny do voldka;)])
zagatka: koń jest prywiązany do 2 metrowego sznurka a 3 metry dalej leży sianko. Jak koń może je zjeść?
Administrator
jeśli koń jest długości 1 metra to je zje Zgadka: nie je nie pije a chodzi i bije.
Ostatnio edytowany przez kamcio_90 (2008-01-24 16:27:39)
zegar proste moja zagadka brzmi:
krzyżówka węża z jeżem?
Administrator
Drut kolczasty
1 zł = 1 zł
1 zł = 100 gr
10 gr = 0.1 zł
100 gr = 10 gr * 10 gr
1 zł = 0.1 zł * 0.1 zł
1 zł = 0.01 zł
1 zł = 1 gr
Pytanie: Znajdź błąd w poniższym rozumowaniu
Ostatnio edytowany przez kamcio_90 (2008-01-25 16:07:16)
Administrator
złe 2 ostatnie
acha wymysl ktos zagadke bo ja nie wiem
Marta Ty wymyślasz zagadkę Kamcio_90
A co to jest krzyżówka krowy z żółwiem?